Dlaczego ENTitis?

Zaburzenia równowagi fizjologicznej mikroflory w jamie ustnej, nosie i gardle to częsty problem u dzieci jak i u dorosłych. Niejednokrotnie zaburzenia te są wynikiem zastosowanej antybiotykoterapii.
Antybiotyki zwalczają bakterie patogenne, ale niestety wyniszczają również naturalną, dobroczynną mikroflorę bakteryjną, co wpływa na obniżenie odporności organizmu.

ENTitis to efekt ponad 30 lat badań naukowych. Został opracowany z myślą o osobach narażonych na zaburzenia równowagi fizjologicznej mikroflory jamy ustnej i nosogardzieli.

ENTitis zawiera w swoim składzie probiotyczny szczep S. salivarius K12, który został wyizolowany z jamy ustnej dziecka, które przez ostatnich 6 lat nie miało żadnych dolegliwości ze strony ucha, nosa i gardła.

Dla kogo jest przeznaczony ENTitis
Jest polecany dla wszystkich dzieci i dorosłych, a w szczególności:
– dla osób przebywających w dużych skupiskach (np. przedszkole, szkoła, praca),
– dla osób mających zwiększoną skłonność do odczuwania dyskomfortu ze strony ucha, nosa, gardła w celu odbudowania korzystnej mikroflory,
– dla osób po zakończonej kuracji antybiotykowej,
– w celu wspomagania organizmu w okresie jesienno-zimowym. 

Dodatkowe korzyści ze stosowania preparatu ENTitis:

  • Skuteczność działania ENTitis* została potwierdzona wieloma badaniami naukowymi 1-4.
  • ENTitis nie przyczynia się do rozwoju próchnicy.4 
    Zawarty w ENTitis szczep Streptococcus salivarius K12 działa również na bakterie Streptococcus mutans, które są przyczyną próchnicy.
  • ENTitis jest chętnie przyjmowany przez najmłodszych. Pastylki do ssania mają pyszny truskawkowy smak.
  • Szczep S. salivarius K12 zawarty w ENTitis posiada certyfikat bezpieczeństwa GRAS (Generally Recognized As Safe)

Produkty ENTitis

Literatura:
*ENTitis to jedyny preparat na rynku polskim zawierający opatentowany składnik Bactoblis BLIS K12 (Streptococcus salivarius K12) 
1.Di Pierro F. i wsp. Int J General Medicine 2012 (5): 991-997; 
2. Di Pierro i wsp. Expert Opin Biol Ther. 2013, 13(3):339-343.
3. Di Pierro F. i wsp. Drug, Healthcare and Patient Safety 2014(6): 15-20; 
4. Hyink i wsp. Appl Environ Microbiol. 2007, 73(4): 1107-1113.
Nowe zasady dotyczące cookies
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.rozumiem